aku casting for tv commercial model?!..hahaha WTF

Seperti kebiasaan, aku lalui hari ini dengan rutin harian aku sebagai designer. Agak membosankan dan melelahkan. Bangun pagi, rokok adalah benda pertama aku capai, lighter telah aku ketikkan. Hampir sahaja aku nyalakan api di hujung Mr.Dunhill, baru aku tersedar yang aku berpuasa.

Haish, hampir! Amat hampir aku menyalakan Mr. Dunhill! Besar potesi tuk aku tidak berpuasa hari ni. Tapi aku survive dengan nafsu sangap nikotin tersebut. Tahniah chotz :)

Pelik, sudah hampir dua minggu berpuasa, tiba-tiba hari ni hari aku dimulai dengan penyakit lupa. Haish...sudah tua. :)Bla...bla...bla...di office, tiba waktu aku pulang.

Driving semasa bulan puasa ni, memang betul-betul menguji kemampuan maximum kesabaran aku. Heavy traffic jam yang amat dasyat. Bagi peneman dan training vokal, selalunye aku akan berdondang sayang mengikut irama radio di dalam kereta. Semasa aku sedang syok melalak nyanyikan lagu Pesawat dalam perjalanan pulang, tiba-tiba handphone aku mengacau sessi training aku dengan pangilan dari Talent Scouts Bersuara Sexy (TSBS).

Chotz: Kedai buat keranda? Apa boleh saya bantu?
TSBS: ErkkKkK....apa?

(Aku termalu coz ingatkan kawan aku yang call)

Chotz: Never mind, just fooling around..hehe
TSBS: Erm, Hello, may I speak with Mr. Chotz, please?
Chotz: Chotz speaking. Yes.
TSBS: Hi, I'm Farhana the Talent Scouts for Carrot Film. I would like to invite you to our casting for new TV commercial in on this upcoming saturday and sunday. The venue will be in our office, TTDI and the casting will start at 9.30am till 5.00pm.

Silent for 5 seconds.
(Aku terkedu dengar suara sexy dia...Aduh, adakah cupid aku mengasihani aku dan panahkan sakti arjunanya tuk aku pada si gadis hujung talian ni)

TSBS: Hello?! Are you there?
Chotz: ErkKKk...yeah, Im listen. Before that...may I ask you something? Where do you get my no? Pelik plak saya. Oh, sorry..hehe
TSBS: Oh nevermind, I've got yours for you profile in our database. Basicly, the clients yang pilih your profile and some other cast members. So, from there, only the selected je yang kami invite for this casting. Are you intersted Mr. Chotz.
Chotz: It been ages saya tak pi casting for modelling ni.
TSBS: It ok, you just pergi casting jek...The date will be on this weekend and will start at 9.30am till 5.00pm, in our studio. Mr. Chotz tau kan mana office kami.
Chotz: Yeah, I know...but I dont promise anything. anything I'll let you know...ok?
TSBS: Yeah, that ok...This is my no. Just give a call ok?
Chotz: Ok then...bye.
TSBS: Bye and selamat berbuka.

Hhahaha...that called really make my day. Bukan aku teruja coz of the casting, but kelakar gila aku rasa. Aku yang dah 27 ni nak pi casting??!! Meroyan ke apa? Boleh gila talak lah camni.

Haish....

Yeah, after SPM dolu-dolu...aku memang aktif dalam dunia modelling ni. Mencari pengalaman dan duit extra. And, Carrot mmg satu-satunya agency yang aku daftar. Just FYI para readers (bg mereka yang tak tau la) Carrot Film ni "pegang" the whole family aku yang lepasan SPM. Last time, the Talent Scouts named Melinda, pasti akan pergi merisik family aku bertanyakan if ada tak sedara or kenalan lepasan SPM yang berminat dalam modelling.

Cousins seperti Que Haidar, Beego, dan aku adalah antara yang terjebak dalam kancah 'nan ado' ni. We are started with tv commercial, print ads and cat walk, but then yang berminat dan gila glamour, teruskan dengan bidang lakonan.

But for me, i never like and maybe tak akan menjadi artis. Memang tak minat langsung! Aku started dengan iklan TV gula-gula sugus (2000-2001) and continued with Maxis (2000-2002) and print ads, catwalk for Malaysian Fashion Week, and bla...bla... Berlakon dalam VCD Laukku Cukup Masin, and that it. Aku stop for further my study. It all just becase of the pay checque yang memang lumayan gila...
For Maxis, aku dapat almost 8K for just less 15 seconds je muka aku kua TV..hahah. During that time, mmg banyak gila beb 8k tu.

Rakan-rakan aku seperti Nabila Huda (Amy Search), Zoey, Rizal (Dunia Baru), Siti Elizad and bla...bla...(our pictures sebelum mereka famouse ada aku letak di FB aku). Mereka meneruskan perjuangan mereka and alhamdulillah, rezeki mereka di dunia glamour ni.

Tapi tuk aku pergi casting weekend ni...Mungkin tidak! Positif tidak! hahahaha.

Now days, aku hanya menolong kawan-kawan aku saje for their fashion projects or magezine ads. Tuk aku ke major stream like dolu-dolu...tak akan kot!
hahahha...gileeee gileeee

Below is some of my prolife in modelling

This is my latest photoshoot (Jan 2009) for cover one of the pemes teen magezine.
Tu pon coz kawan merayu coz susah nak dapatkan model..hahah

cam haramm

Apapun...hati aku telah terpaut pada empunya suara TSBS. Aduh!!

10 otak kusut masai serabai:

tengku_fir21 berkata...

good luck

k.A berkata...

rezeki jangan ditolak :D

adie berkata...

hallo there
ape kaba
wow u have really nice wallpaper
anyway thank for add me as follower

ayien.. berkata...

pegi je chotz
untung2 boleh dapat duit lebih...
boleh bwat raya..
n bagi aku duit raya..
har har har
;)

W[A]NZAI berkata...

ahahhaaa..btul tu chotz.juz go n grab the money!
if xmo duit tu,post ja kat aq..dah dkt raya neh.ngeee..;)

░♥si lampu neon♥░ berkata...

hebat gak ko lompat tuh. mesti penat hulahup!

cinta lea ixora berkata...

owh... pnh jd model rupenyer.... nice to knw u la cmtu ;)

fatin arina berkata...

hehe
patutla nampak muka awk
cam menjaga imej gitu
jrg laki camtu
now i'm understand
hehe

s.u.n.y.i berkata...

haha
model??
best3
teringin nak jadi
boleh tak
part time model
bila aku dah jd doc nnt?
haha

Tanpa Nama berkata...

chotz
u model?
wat a surprise..hehee..well
i dont relly know u yet and
of course and kompem...
u dont even know me...hahaa

me,
noname

ktip-ktip

The Best Links

si otakkusut

Foto saya
"I’m selfish, impatient, and a little insecure. I make mistakes, I’m out of control and at times hard to handle. But if you can’t handle me at my worst, then you sure as hell don’t deserve me at my best..."

penganut otakkusut

otak+mereka

...............................